ارسال پاسخ ارسال موضوع 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
محاسبه آرماتورهای عرضی در پی های نواری
نویسنده پیام
admin آفلاین
تیم مدیریت انجمن
*******
مدیر کل انجمن
ارسال‌ها: 404
تاریخ عضویت: دی ۱۳۹۲
محل سکونت: اراک
تشکرها: 27
تشکر شده 719 بار در 225 ارسال
ارسال: #1
محاسبه آرماتورهای عرضی در پی های نواری

به طور معمول در پی ها، برش یکطرفه و دوطرفه (پانچ) به صورت دستی یا توسط نرم افزار کنترل میشه و ضخامت پی به مقداری در نظر گرفته میشه تا کل نیروی برشی توسط بتن پی تحمل بشه و نیازی به آرماتور برشی نباشه (موردی که در بین طراحان در ایران هم مرسوم هست و عملا آرماتور برشی در پی استفاده نمیشه) در این حالت حتی آئین نامه هم هیچ الزامی مبنی بر استفاده از آرماتور برشی حداقل نداره بنابراین در صورت کنترل برش یکطرفه و دوطرفه در پی میشه به طور کامل از کاربرد خاموت برشی صرفنظر کرد. البته گاهی مسائل اجرایی مثل استفاده از خرک در پی (برای نگهداری سفره فوقانی) و یا استفاده از میلگرد عرضی به صورت تنگ باعث افزایش مقاومت برشی پی میشه که در صورت نیاز می تونیم اثرش را در محاسبات لحاظ کنیم.

جزئیات یک نمونه پی نواری مسلح به خاموت برشی: (شامل یک تنگ بسته و دو سنجاقی)

   

جزئیات یک نمونه پی نواری بدون خاموت برشی:

   

آئین نامه نوع دیگه ای از آرماتورهای عرضی را برای پی ها الزامی کرده موسوم به آرماتور افت و حرارت که ضوابطش برای پی های معمول در بند 9-20-8-1 مبحث نهم درج شده. عملکرد این آرماتورها مقاومت در مقابل تنشهای کششی ناشی از جمع شدگی و انقباض بتن در جهت فرعی پی هست:

   

جزئیات شکل 1 در تصویر بالا صحیح و شکل 2 نامناسب هست. واضحه که هر دو قلاب انتهایی صرفا برای تامین طول مهاری (طول گیرایی) مناسب تعبیه شده و با توجه به ضخامت پی ها عملا قلاب های سفره های بالا و پایین همپوشانی ندارن. (نیازی هم به این اورلپ نیست.) گاهی آرماتورهای عرضی با عملکرد کششی به صورت تنگ بسته هم استفاده میشن (قطر 10 و 12) که در این حالت به مقاومت برشی پی هم به مقدار قابل توجهی کمک میکنن.

در پی های گسترده (رادیه) و پی های منفرد (عموما با کلاف) با توجه به اینکه غالبا میلگرد خمشی محاسباتی قابل توجهی در هر دو جهت استفاده میشه بنابراین استفاده از میلگرد افت و حرارت عملا موضوعیت نداره (حاکم بر طراحی نیست) هر چند می بایست این مورد در پی های گسترده و منفرد هم کنترل بشه اما آرماتور افت و حرارت (در جهت عرضی) عموما در پی های نواری کنترل کننده هست.

نکات قابل ذکر:

1- میلگردهای موضوع بند 9-20-8-1 مجموع میلگردهای دو سفره هست. (نصف عدد محاسبه شده، میلگرد یک سفره در عرض یک متر از نوار است.)

2- ترجیحا طول بازوی قلاب های آرماتورهای عرضی مطابق ضوابط آئین نامه به دقت محاسبه بشه. (برای شرایط معمول مقدار 16db به دست میاد.)

3- در پی های نواری اگه در جهت عرضی هم میلگرد خمشی مورد نیاز باشه (نوار طراحی تعریف شده باشه) در حالتی که میلگرد محاسباتی در این جهت قابل توجه نیست باید میلگرد کششی حداقل مطابق بند 9-20-5-2 کنترل بشه. (در این حالت، بیشینه میلگرد حداقل و میلگرد افت استفاده میشه.)

4- مطابق بند 9-20-5-3 در پی ها حداقل قطر میلگردها 10 میلیمتر و فواصل میلگردها از هم می بایست بین 10 الی 35 سانتیمتر در نظر گرفته بشه.

فایل‌(های) پیوست نمایه عکس(ها)
       


طراحی سوله در اراک (دفتر مهندسی نقشه کشی ساختمان)

محاسبات سوله و سازه های صنعتی (اراک و استان مرکزی)
۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ۰۷:۱۹ عصر
مشاهده‌ وب‌سایت این کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر پاسخ به این ارسال همراه با نقل قول
 تشکر شده توسط: reza119 ، majid2p ، civil.group ، Iqson2
معلمی آفلاین
کاربر فعال
***
ارسال‌ها: 10
تاریخ عضویت: فروردین ۱۳۹۴
محل سکونت:
تشکرها: 9
تشکر شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #2
RE: محاسبه آرماتورهای عرضی در پی های نواری

متشکر از توضیحات خوب و کافی

۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۲:۱۳ صبح
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر پاسخ به این ارسال همراه با نقل قول
ارسال پاسخ ارسال موضوع 


پرش به بخش:


کاربرانِ در حال بازدید از این موضوع: کاربر مهمان: 1 نفر